Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Barista  / Drink koffie als een echte Italiaan

Drink koffie als een echte Italiaan

Italiaanse namen van de verschillende koffies, ze klinken allemaal fantastisch; cappuccino, ristretto, doppio,… (Lungo is eigenlijk een Belgische uitvinding).  Maak er een typische Italiaans handgebaar bij en je waant je in Italië. En ze klinken niet alleen goed, ze zijn ook lekker! Maar er zijn een aantal ongeschreven regels waarmee je rekening mee moet houden.

Geen melk meer na elf uur

Volgens de Italianen zijn alle koffies op basis van melk zoals de cappuccino of latte macchiato helemaal not done na elf uur. Melk is voor in de ochtend bij het ontbijt. Neem dus zeker geen cappuccino na een zware maaltijd. Wil je koffie na het middag -of avondmaal? Neem dan een lichte koffie. Italianen drinken graag een zwarte koffie na een maaltijd, zwarte koffie helpt bij de vertering.

Wil je doen alsof je iets weet van koffie? Bestel dan geen espresso, espresso verwijst naar het proces van hoe men koffie maakt. Vraag naar een caffè met een harde ‘e’ als je een ‘gewone’ kop koffie wilt. Heb je liever een grotere kop koffie of iets minder sterk? Vraag dan een americano of een lungo.

Puur en niets anders

In vele Belgische koffiebars of op events vind je gekke dingen: frappuccino’s met aardbei, framboos, karamel of andere zaken zijn not done in Italië. Net zoals in de keuken houden ze het liever puur en eenvoudig. Ze willen de echte smaak behouden.

Koffie in de avond

Koffie na het avondeten doen we veelal niet in België. De mensen zijn bang dat ze niet zullen slapen door de cafeïne. Maar de echte uomo e donna (man en vrouw) hebben hier geen last van. Mocht je dus ooit in Italië zijn en je hebt heel veel zin in een koffie, laat je vooral gaan. Niemand zal je scheef aankijken.

Mobiele koffiebar door onze barista

Bij Bon Goesta kan je ook genieten van heel lekkere koffies door onze eigen ervaren barista’s die zich volledig laten gaan in onze mobiele koffiebar. Onze barista’s maken de meest originele vormen in je koffie of gaan zelf aan de slag met super originele selfieccino!  Bekijk hier alvast het filmpje van onze selfieccino. Wil je weten hoe je moet eten als een echte Italiaan? Klik hier!

Bedrijven kunnen ook hun eigen logo in cacao in het melkschuim toevoegen. Bij al die warme dranken horen ook lekkere versnaperingen bij: mini-cupcakes, een stukje taart, kleine koffiekoeken, dessertglaasjes, …

Heb jij ook heel veel zin gekregen in onze mobiele koffiebar en dessertbuffet en wil je de verschillende koffies ontdekken?

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.

 

 

#italiaans #koffie #espresso #ristretto #cappuccino #lungo #lattemacchiato #latte #catering #cateraar #gent #bongoesta #proefbeleefherinner