Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Beleef het via onze filmpjes  / Voorstelling boek 175jaar Gentse Feesten
175 jaar Gentse feesten cateraar Gent Oost-Vlaanderen persvoorstelling Bon Goesta

Voorstelling boek 175jaar Gentse Feesten

Persvoorstelling 175 jaar Gentse Feesten

Ter gelegenheid van de 175ste verjaardag van de Gentse Feesten publiceerde de Stad Gent samen met Pandora Publishers een rijk geïllustreerd boek, waarin de lezer het ontstaan van de Gentse Feesten ontdekt en leert hoe ze uitgegroeid zijn tot één van de grootste culturele festivals in Europa. Een uniek tijdsdocument van de Gentse Feesten anno 2018.

De Gentse Feesten zoals we ze vandaag kennen, zijn niet ontstaan uit het niets. Ze vormen het resultaat van een lange geschiedenis, waarop generatie na generatie heeft voortgebouwd. In 2018 wordt de 175ste verjaardag van dit unieke en veelzijdige festival gevierd, want de Gentse Feesten overleefden oorlogen en neergang, maar zijn na al die jaren nog steeds springlevend.

Voor deze gelegenheid publiceert de Stad Gent samen met Pandora Publishers dan ook een rijk geïllustreerd boek. Bijdragen van diverse auteurs en interviews van journalist Karel Van Keymeulen met een aantal sleutelfiguren en pleinorganisatoren schetsen een indringend beeld van de ‘Gentse Feesten achter de schermen’ met markante anekdotes en verhalen.

Het boek sluit af met een blik op de toekomst, een fictieve flits naar 2043 wanneer de Gentse Feesten 200 jaar zullen bestaan.

(Bron: https://persruimte.stad.gent/166379-een-rijk-geillustreerd-boek-laat-je-proeven-van-175-jaar-gentse-feesten)

Fiere cateraar uit Gent in hart en nieren

Als cateraar uit Gent was het dan ook een grote eer dat we de catering mochten verzorgen tijdens de persvoorstelling van dit prachtig boek.  We hadden er ‘goesting’ in :-)!
Het was dan ook een evidentie dat alle desserts met een knipoog waren naar de Gentse streekproducten, typische recepten en gerechten uit Oost-Vlaanderen, … zoals het erkende streekproduct “Oostakkerse vlaai”, de Gentse neuzekes (cuberdons), heerlijke artisanale taarten van Nadia’s Cakes, ambachtelijk roomijs van De Ijsster uit Gent, …. en vanzelfsprekend onze eigen gemaakte desserts door Dieter Merckx, zaakvoerder en kok van onze cateringzaak Bon Goesta.

De kers op de taart … of eerder dé foto op de taart was de heerlijke biscuittaart met daarop de foto van de affiche van de Gentse Feesten.

Goesting in het ontdekken van onze passie voor ambacht en traditie?

Is ambacht, traditie en kwaliteit voor u net zo belangrijk als voor ons? Nieuwsgierig om lokale gerechten uit Gent en Oost-Vlaanderen te (her)ontdekken? Wenst u ook te genieten van ons artisanaal dessertbuffet?

Informeer dan zeker via het nummer +32 9 335 27 77 of mail naar [email protected]