Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Events  / Bon Goesta viert carnaval op uw bedrijf

Bon Goesta viert carnaval op uw bedrijf

Wie denkt aan carnaval, denkt meteen aan Aalst: prachtige wagens, prins carnaval, popverbranding, voil jaenetten… en vettig eten.

En bij dat vettig, maar o zo lekker eten, horen natuurlijk ‘smabollen’ smoutebollen. Smoutebollen of oliebollen zijn een typisch Nederlands en Belgisch fenomeen en zie je vooral tijdens de kermisperiode. Maar waar komen smoutebollen eigenlijk vandaan?

Smoutebollen is een deeggerecht dat men vroeger in smout, dierlijk vet van de varkensbuik, bakte. Momenteel worden oliebollen vooral bereid met bier. Tijdens de vastenperiode in de middeleeuwen legden de mensen voorraden aan om de winter door te komen. Deze voorraad spaarde men voor het grote feest na de vastenperiode. Oliebollen zijn rijk aan calorieën, de ingrediënten lang houdbaar dus ideaal om de koude winter te trotseren.

Ook bij het streetfood-concept van Bon Goesta bieden we naast frietjes, burgers, pizza’s, pasta’s… deze traditionele lekkernij aan.

Heb jij ook goesting gekregen in smabollen of iets helemaal anders? Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.

 

#carnaval #aalstcarnaval #oilsjt #smoutebollen #streetfood #catering #cateraar #gent #bongoesta #proefbeleefherinner