Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Events  / Een event met stijl in verschillende stijlen

Een event met stijl in verschillende stijlen

Elk event heeft zijn eigen identiteit. Het eventbureau zorgt hier vaak voor maar vaak gaan mensen hier ook zelf mee aan de slag.  Voor huwelijksfeesten is een moodbord op Pinterest geen uitzondering.  Maar ook bedrijven spelen het steeds beter en meer op de beleving van hun event.

Voor je een event organiseert, moet je eerst op zoek naar een eventbureau dat bij jou of jouw bedrijf past, de identiteit en de visie van beide partijen moet matchen. Het uitdenken van thema’s en de hierbij horende inrichtingen is iets waar een eventbureau dagelijks mee bezig is en je zou wel eens kunnen verschieten met welke originele ideeën ze afkomen!  Steeds fantastisch om betrokken te zijn bij de uitwerking van events en met onze cateringzaak hier een deel van te mogen uitmaken :-).

De stijl van de inrichting van je event speelt een grote rol. Het kan ervoor zorgen dat je helemaal in het verhaal wordt ingezogen. Stel je eens voor een event met een ruimtethema. Tijdens het event worden rustieke stoelen en tafels gebruikt. Zo haal je de hele beleving weg en krijg je geen totaalbeleving. Omdat de totaalbeleving zo belangrijk is geworden, moet alles tot in de puntjes voorbereid worden. Van stoelen en tafels tot servetten en bestek alsook het eten.

Industrieel

Heel populair zijn de industriële locaties. Stoer, rijk aan geschiedenis en barstensvol karakter – industriële evenementenlocaties zijn niet meer weg te denken uit de locatiemarkt. Of het nu is voor grootse, volledig aangeklede events, of voor kleinschaliger bijeenkomsten waarbij slechts de roestige balken en imposante hoogte van de ruimte als decor dienen; de stoere fabriekshallen zien er eigenlijk altijd fantastisch uit. Dit alles zorgt voor een balans tussen klassiek en modern, kortom de perfecte mix tussen retro en trendy. Heb je een event in het verschiet en ben je op zoek een locatie zoals hiernet beschreven? Dan raden wij jou aan om de nieuwe eventlocatie “Lightroom 35” in Gent te checken!

Landelijk

Strobalen, jute zakken, rood-wit geblokt tafelkleed, ramen met kruisroeden, veel aardetinten, kaarsen, grote houten trap… Je kan het je perfect voorstellen. Een rustieke, gezellige en warme sfeer waarbij je het haardvuur hoort knetteren en je ruikt die typische geur. Locaties met robuuste houtenbalken, kasseien, kort gezegd; locaties vol geschiedenis, you get the picture. Ben je op zoek naar een landelijke stijl? Dan is de kans groot dat je zal zoeken naar omgebouwde of gerestaureerde boerderijen, fermettes, schuren…

 

Romantisch

De romantische stijl heeft veel kenmerken van de landelijke stijl, maar het is toch net dat stukje romantischer en vrouwelijker. Hier en daar zie je roze kleuren, roze kaarsjes, roze kussens, een bloemetje. Ook zie je hier lichtere kleuren dan bij de landelijke stijl en meer tierlantijntjes.

Back to the seventies?

Wil je terug naar de jaren ’70? Dan is de retro misschien wel iets voor jou! Drukke prints, felle kleuren, …

 

Minimalistisch

Je houdt het liever strak en basic, geen tierlantijntjes accessoires en felle kleuren. Dan is de minimalistische stijl misschien wel spek voor je bek.

Oriëntaals

Je wilt liever het gevoel hebben alsof je op reis bent en je bent zot van het verre oosten? Dan is de oriëntaalse stijl iets voor jou.


Meubilair als cruciaal onderdeel

De stijlen en mogelijkheden zijn eindeloos en het meubilair speelt hier een super belangrijke rol in. Het meubilair zorgt ervoor dat je wordt ondergedompeld in het verhaal. Het meubilair maakt het verschil!

Heb je een event in het verschiet of heel veel goesting gekregen om iets te organiseren?

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.

 

#stijlen #inrichting #stijlenrichting #concepten #thema #landelijk #romantiek #industrieel #minimalistisch #retro #oriëntaal #cateraar #catering #gent #bongoesta #proefbeleefherinner