Raclette après ski bedrijfsfeest cateraar Gent Oost-Vlaanderen Bon Goesta

Après ski bedrijfsfeest

Organiseer uw bedrijfsfeest

Het organiseren van een evenement is uitdagend, leuk en heel dankbaar.   Maar het kan u ook heel wat zorgen brengen.

Het geheim van uw succes zit in de aanpak die heel doordacht en gestructureerd moet zijn.

Wilt u met uw bedrijfsevent nieuwe klanten en relaties bereiken? Een grotere naamsbekendheid voor uw bedrijf, merk of klant bekomen? Wilt u een origineel personeelsfeest?

Het lijkt in het eerste opzicht allemaal niet zo moeilijk maar er komt heel wat bij te kijken.  Een eventbureau onder de arm nemen voor de organisatie van uw event is zeker geen overbodige luxe.  Zij bekijken met u de haalbaarheid van uw plannen, werken alles praktisch voor u uit, volgen het budget mee op, … en zoeken met u de cateraar die hét concept kan brengen dat volledig aansluit bij uw wensen.

 

Tover uw bedrijf om tot een après ski!

Uw bedrijfshal, magazijn, eventlocatie, tuin of parkeerterrein omtoveren in een heuse winterse après ski sfeer?  Dat kan! Skihutjes, houten panelen en statafels, sneeuw, ski’s, vuurkorven, fotobooth met ski-attributen, warme fleecedekentjes, … doe daar nog de typische muziek en wat leuke verlichting bij en de sfeer bij uw medewerkers zit er onmiddellijk in.

Terwijl iedereen geniet van een heerlijke warme gluhwein maken onze koks de typische winterse gerechten klaar.  Savooistoemp met boerenworst, tartiflette, kaasfondue, uiensoep met kaas, schnitsel, broodje met beenham, raclette, … .  Een ruim aanbod waar u op voorhand uit kan kiezen.

 

De typische raclette mag tijdens de catering van uw bedrijfsevent hier vanzelfsprekend niet ontbreken.

“raklet (de ~ (v.), ~ten).  Een vloerwisser, ook gekend als aftrekker, waarmee men al trekkend vloeren schoonmaakt. Wordt ook gebruikt voor een aftrekker voor de ramen.

“Ik heb net gedweild, nu ga ik alles met de raklet aftrekken.”

Neen, het is niet de bedoeling dat we komen dweilen of aftrekken! We willen komen koken!

Laat ons dus maar teruggrijpen naar de Franse vertaling …

Belgisch-Fr.: raclette
Oorsprong Frans: râcler, hetgeen “schaven” of “schrapen” betekent.”

 

Van waar komt de raclette?

Raclette is een heel gekend wintergerecht dat in de 19de eeuw werd uitgevonden door herders in het Zwitserse kanton Wallis. Oorspronkelijk luidde de benaming niet “raclette”, maar “gebraden kaas” (“Bratkäse”).

In de Middeleeuwen werd deze “raclette” bereid door een blok kaas dicht bij een warmtebron, bijvoorbeeld een schouw of open vuur, te plaatsen. Zodra de kaas begon te smelten, werd hij van het grote blok “geschraapt” om de zachtgeworden kaas op een bord te laten glijden.

Hierdoor kreeg zij de naam “gebraden kaas”. Pas in de 20ste eeuw verwierf de “Bratkäse” ook bekendheid in de Zwitserse valleien en al snel groeide zij uit tot een van de nationale gerechten van Zwitserland. Vanaf 1874 wordt het schrapen van kaas officieel “raclette” genoemd.

 

De raclette wordt gegeten met aardappelen in de schil, augurkjes, zilveruitjes en soms ook bloemkool of champignons, die samen met de kaas worden verwarmd. Ook worden er vaak fijne vleeswaren bij gegeten zoals ham, salami of spekjes. Over het algemeen wordt er witte wijn bij gedronken omdat de zuren van de wijn het vettige van de kaas beter afbreken.

Raclette staat dus zeker voor gezellige momenten met de collega’s!

De pruttelende kaas smaakt naar meer! Van groot bedrijfsfeest tot in de vergaderzaal …

 

Warme chocomelk met slagroom … een zoete zonde

Als afsluiter mogen natuurlijk de heerlijke appelstrudel, marshmallows, pannenkoeken, appelbeignets, … niet ontbreken.  Doe hierbij nog een heerlijke warme chocolademelk met slagroom of zelfs een alcoholische koffie door onze barista en uw bedrijfsevent kan niet meer stuk!

 

Zin in uw eigen après ski party?

Als cateraar uit Gent weten we als geen ander hoe belangrijk het is om uniek en vernieuwend te zijn.  Samen met de klant denken we graag inhoudelijk mee over de gerechten en de inkleding en beleving die hiermee gepaard gaat.

Zo verzorgden we met Bon Goesta recent een bedrijfsevent in samenwerking met Da Vinci Events uit Lochristi een unieke après ski party in Zwijnaarde voor 250 personen.  De gasten liepen er rond in skipakken met skibril, de tiroleroutfits, … en konden onder meer genieten van de heerlijke raclette.

 

Proef. Beleef. Herinner

Aan de hand van uw wensen maken wij graag een uniek cateringvoorstel die onze baseline alle eer aandoet “Proef. Beleef. Herinner”.

 

Contacteer ons op +32 9 335 27 77 of [email protected] en wie weet mag u binnenkort genieten van onze heerlijke ambachtelijke gerechten met lokale ingrediënten.