Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Food  / Eet als een echte Italiaan

Eet als een echte Italiaan

Italiaans eten mmm, we denken meteen aan spaghetti, lasagne, ravioli, wijn… We zijn er dol op! Maar echt op een Italiaanse manier eten, hebben de meesten toch nog niet echt onder de knie. Ontdek hoe jij als een echt Italiaan die lekkere pasta moet eten.

Weg met die lepels en messen!

Echte Italianen eten hun pasta enkel met een vork. Spaghetti, capellini, tagliatelli? Ja, enkel een vork. Ze steken het vork in de spaghetti of andere lange pasta en draaien eens goed rond. Probeer dit nu op een typische, Italiaanse passionele manier en je bent al goed op weg. Snijd je pasta nooit in stukken, daar zal la mamma zeker niet blij mee zijn.

Giet ook nooit olijfolie in het kookwater van de pasta. Dit is not done daar is het product in de ogen van de Italianen veel te heilig voor. Achteraf is het geen probleem en zorgt dit er ook voor dat de pasta niet aan elkaar kleeft. Maar heb je de pasta voorgekookt en kleeft die aan elkaar? Met een paar druppels water is dit probleem opgelost.

Geen frisdranken!

In Italië zal je nooit frisdranken op de tafel zien staan, enkel water en wijn.

Het geruit typische tafelkleed

Ga naar het Italiaanse restaurant op de hoek of de pizzeria in het dorp en de kans dat je een rood geruit tafelkleed ziet liggen op de tafels is meer dan reëel. Ook dit klopt niet. Geen tierlantijntjes bij een echte Italiaan maar eerder sober en eenvoudig.

Geniet van je eten

Italianen genieten van het middageten en doen dit ook uitgebreid, meestal drie gangen. De Italiaanse keuken is een pure keuken en wil de natuurlijke smaken van alle ingrediënten tot zijn recht laten komen. Proeven en genieten is de boodschap.

De presentatie van het gerecht is voor Italianen minder of zelfs niet belangrijk. Het gaat hen vooral om de smaak. Ziet het er niet uit zoals een gerechtje van een sterrenchef? Geen zorgen, la mamma zal niet klaarstaan met haar deegrol.

Ook bij Bon Goesta zijn we helemaal verlekkerd op Italiaans eten en hebben we heel wat in petto voor jou. We hebben een uniek cateringconcept namelijk: ‘Sogno Italiano’ dat volledig draait rond de Italiaanse keuken; pasta’s pizza’s, Italiaans dessertbuffet, …

Nog enkele wist je datjes

Door de lange onafhankelijkheid en de verschillende gebruiken in de regio’s van Italië heeft eenzelfde pasta in verschillende regio’s een andere naam.  Zo wordt Bigoli, afhankelijk van de regio ook Pincinelli of Bigui genoemd en als Italianen het over Cappettine , Cinesini, Cinesi rigati, Coccioline, Margaritine, Maergerite rigate, Mezzi cocci of Tofettine, hebben bedoelen ze eigenlijk allemaal conchilgliette.

De Italiaanse keuken bestaat niet, Italië zelf was tot 1861 een lappendeken van onafhankelijke koninkrijkjes, republieken, vazalstaten, dwergstaten en de kerkelijke staat. Onder leiding van Giuseppe Garibaldi werden deze vanaf 1860 samengebracht tot het Italië zoals wij het kennen, met Veneto in 1866 en als sluitstuk Rome in 1870. Door deze lange traditie van kleine onafhankelijke regio’s is er niet zoiets als ‘de Italiaanse keuken’ meer is de Italiaanse keuken eerder een samenvoeging van de 20 typische keukens van de verschillende regio’s.

Benieuwd wat wij allemaal op het menu hebben staan. Klik dan hier!

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.