Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Food  / Groene goesting bij Bon Goesta

Groene goesting bij Bon Goesta

“Wanneer ben je als bedrijf duurzaam bezig?” “Wat is duurzaamheid?” Welke maatregelen nemen we om onze leefomgeving een beetje aangenamer te maken?

We kunnen vaststellen dat duurzaamheid geen makkelijk begrip is om te ontcijferen en voor velen heeft het een andere invulling. Op het internet vinden we vage dingen zoals: wanneer economie, milieu en mens in evenwicht zijn, iets wat lang blijft bestaan,… Er bestaan zaken zoals duurzaam beleggen en sparen, duurzaam bouwen,… Veel wijzer worden we er allemaal niet van.

Voor veel consumenten is de stap moeilijk te zetten. We weten ongeveer waar onze kledij, gsm,… vandaan komen en de omstandigheden kunnen op z’n zachtst gezegd beter. Veel dingen die je doet, lijken niet veel impact te hebben maar als iedereen zo denkt, geraken we er nooit. Begin daarom lokaal. Lokaal kopen is al een enorme stap in de goede richting. Waarom zou je melk kopen aan de andere kant van de wereld? We gaan de kat letterlijk bij de melk zetten en lokale producten promoten. Voor heel veel zaken werken we met lokale producten, bijv. cuberdons, varkensvlees, brood, chocolade, ijs, bier,groenten, fruit, … De zaken die we lokaal consumeren, zijn van heel goede kwaliteit, heel lekker, je steunt de lokale economie, je draagt bij tot minder CO²-uitstoot en je weet waar het vandaan komt … een win-winsituatie.

Het voordeel van lokaal en ambachtelijk te werken is dat je seizoensgebonden werkt en het aanbod steeds wijzigt. Dat is een andere grote stap in de goede richting. De natuur geeft je alles wat je nodig hebt en bij Bon Goesta werken we graag met wat de natuur aanbiedt. Dat zorgt er ook voor dat we nieuwe gerechten uitproberen, vergeten groenten,… Korte keten is een centraal begrip bij Bon Goesta: met zo weinig mogelijk tussenstappen, liefst rechtstreeks, van het veld op je bord, zo hoort het. Wil je hierover meer lezen dat kan hier. Lokaal consumeren zorgt voor minder wegtransport en dat is een goeie zaak uiteraard.

Als er op het event, heel wat eten overblijft, gooien we dit niet in de vuilbak. We laten het dikwijls bij de klant zelf om er de dag nadien nog van te genieten. Ook geven we gerechten die over zijn aan de sociale werkplaats De Kromme Boom. Zo zorgen wij voor zo weinig mogelijk afval.

Organiseer je binnenkort een event en je wilt mee duurzaam ondernemen en genieten van onze lokale en ambachtelijke gerechten?

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.