Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Events  / Seizoen van de asperges… Gentse cateraar werkt lokaal

Seizoen van de asperges… Gentse cateraar werkt lokaal

Het seizoen van het witte goud is er! In de koningin van de groente zitten heel wat vitamines. De Asperge is goed voor de huid, het immuunsysteem, zenuwstelsel en nog meer! Hoog tijd om deze parel van het land in de kijker te zetten!

Je hebt groene en witte asperges. Ken jij het verschil?

De kleur is natuurlijk het grootste verschil, maar wist je dat groene asperges boven de grond groeien en witte onder de grond. Doordat witte asperges onder de grond groeien, verkleuren ze niet en blijven ze mooi wit. Witte asperges zijn zoeter en delicater van smaak. De groene asperges zijn een stuk sterker van smaak.

Wil je controleren of de asperges vers zijn? Wrijf ze tegen elkaar en hoor je ze ‘piepen’ dan zijn ze vers!

Heb je het ook al gemerkt dat als je plast nadat je asperges hebt gegeten je urine een vreemde geur heeft? Geen zorgen! Er zitten bepaalde stoffen in asperges die in ons lichaam worden omgezet in zwavelhoudende verbindingen en vandaar de typische geur! Zelfs één asperge opeten heeft dit als resultaat.

Je wilt deze groente op je bord zien tijdens een groot event?

Cateraar Bon Goesta uit Gent werkt ook met deze delicatesse. Daarvoor werken we samen met onze boer uit Desteldonk zodat de asperges rechtstreeks van het veld op jouw bord kunnen verschijnen. Verser kan dus niet! Het seizoen van de asperges duurt ongeveer twee maanden van april tot en met juni.

Genieten van de lokale asperges op uw event

Van hapjes en voorgerecht …

Tot combinatie in een hoofdgerecht

 

Je wilt een event organiseren voor je werkgevers? Zoveel jaren dienst, pensioen, bedrijfsfeest, personeelsfeest… En je wilt lekker, ambachtelijk en vers eten? En je bent nog op zoek naar een cateraar?

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.

#asperges #witteasperge #groeneasperge #parelvanhetland #hetwittegoed #ambacht #event #bedrijfsevent #bedrijfsfeest #personeelsfeest #catering #gent #bongoesta #proefbeleefherinner