Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Events  / Mub’art open op vrijdagavond 29/11/19 tijdens nieuwe tentoonstellingen S.M.A.K. !

Mub’art open op vrijdagavond 29/11/19 tijdens nieuwe tentoonstellingen S.M.A.K. !

Op vrijdag 29 november van 20u00 tot 23u00 vinden er in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst Gent, beter gekend als het S.M.A.K., nieuwe tentoonstellingen plaats die zeker jouw bezoekje waard zijn!

Schilder Rosalind Nashashibi en beeldhouwer en filmmaker Lucy Skaer stellen op vrijdag 29 november hun films, schilderijen en sculpturen voor. De tentoonstelling behandelt thema’s zoals: identiteit, schoonheid, politieke conflicten, kolonisatie, …

De tweede tentoonstelling die op vrijdag 29 november van start gaat, heet ‘Uit de Collectie | noWHere’. De tentoonstelling verenigt werken rond de idee van de ‘non-plaats’. Wat zijn ‘non-plaatsen’? Non-plaatsen zijn reële plekken die door hun onpersoonlijke en vluchtige karakter gevoelens oproepen zoals nostalgie, onbestemd verlangen, onthechting… Denk bijvoorbeeld aan: hotelkamers, metrostations, autostrades, … Met werken van o.a. Dirk Braeckman, Johan De Wilde, Henk Visch, Wesley Meuris, …

Ook in ons Restaurant Mub’art, gelegen in het MSK, rechttegenover het SMAK, gaan we vrijdag 29 november aan de slag en toveren die avond kunstwerkjes op jouw bord! We zijn die dag uitzonderlijk ’s avonds geopend t.e.m. 21u30.

Zin om jouw beentjes onder tafel te schuiven en een bezoekje te brengen aan één van de nieuwe tentoonstellingen bij onze goede vrienden van het S.M.A.K. ?