Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / nieuws  / Van waar komt onze naam “Bon Goesta”?
Logo brochure Bon Goesta Esperanto

Van waar komt onze naam “Bon Goesta”?

Welke taal is het Esperanto?

Esperanto is een door Lejzer Zamenhof ontworpen, politiek neutrale, internationale taal. In 1887 publiceerde hij onder het pseudoniem Dr. Esperanto, “iemand die hoopt”, het eerste boek over de taal met de titel: La internacia lingvo (de internationale taal). Deze taal geraakte echter bekend onder Zamenhof zijn pseudoniem en kreeg zo de naam ‘Esperanto’.

In meer dan 120 landen spreekt men ondertussen het Esperanto wat neerkomt op ongeveer 2 miljoen sprekers.

Esperanto is speciaal ontworpen om mensen uit verschillende culturen met elkaar te laten communiceren. Het is veel gemakkelijker te leren dan welke nationale taal ook door de grote regelmatigheid en eenvoudige grammatica. Daarbij is de taal politiek neutraal waardoor eventuele nationale belangen tussen partijen buiten spel worden gezet. Dit zorgt ervoor dat de sprekers op gelijkwaardige voet met elkaar kunnen communiceren in het Esperanto.

De meeste mensen die Esperanto spreken hebben er bewust voor gekozen de taal te leren, al zijn er inmiddels ook mensen die het Esperanto als moedertaal hebben. Esperanto wil een taal zijn die mensen leren naast hun eigen regionale en/of nationale taal.  Dit om te kunnen communiceren met mensen uit diverse werelddelen waarmee ze anders misschien nooit in contact zouden komen. Het belangrijkste doel van het Esperanto is uitdrukkelijk niet om andere talen te verdringen, te vervangen of zelfs vertalen overbodig te maken, maar wel om zelf een brug te zijn tussen verschillende talen en culturen.

(Bron: Wikipedia)

Waarom kozen wij voor een naam in het Esperanto?

Aangezien we vanuit Bon Goesta graag mensen samenbrengen met onze catering, onze verhalen, het delen van onze passie, samenwerken met lokale leveranciers die tevens ambachtelijk werken, … en samen eten en drinken tevens een universeel gebeuren is was het voor ons vanzelfsprekend om onze bedrijfsnaam in het Esperanto te gaan zoeken.

Bon Gusta” in het Esperanto betekent “smakelijk, heerlijk”.  

Aangezien we een Gentse cateringzaak zijn met “goesting” om u heerlijke catering te geven op uw event was de naam snel gekozen.

De ‘u’ werd de ‘oe’ van het Gentse woord “goesting” en zo werd de naam “Bon Goesta” gekozen.

 

Nieuwsgierig hoe ons logo ontstond?

Volg ons op Facebook of stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen jou met plezier op in onze mailinglist.