Dieter, Bart en Katrien van Bon Goesta

We need your help!

We hebben jullie nodig!  ????❤️

 

 

2020 is een jaar om snel te vergeten.  ????

 

We namen met Bon Goesta de sprong om in 2019 de feestzaal Sint-Maurus-Hoeve te kopen in Lievegem en te fusioneren met restaurant Mub’art in Gent en de werking van de externe catering en zouden van 2020 een fantastisch jaar maken.  ???? ????  En toen kwam corona … een eerste zware en lange lockdown in maart ???? ????, dan terug open mogen tijdens de zomermaanden maar met de schrik bij onze klanten en binnen de coronamaatregelen veel te weinig klanten om de zaak rendabel te laten zijn.  Maar met mondjesmaat bouwden we het verder terug op ????, klanten durfden terug wat meer op restaurant gaan, feestjes mochten (af en toe) weer doorgaan, … .  En toen … toen was het oktober en kwam die tweede lockdown. ???? ???????? ????

 

Focus op take-away

We blijven ons focussen op onze take-away maar beseffen des te meer dat we geen top 2021 zullen hebben.  ????  ????   Er zijn geen duidelijke toekomstperspectieven wanneer en vooral hoe we terug weer zullen mogen open gaan.

 

Een bloedbad

Collega cateraars die failliet gaan, feestzalen die voorgoed de deuren sluiten, restaurants die de handdoek in de ring gooien … afgelopen maanden al meer dan 5000 horecazaken die ophielden met bestaan.  Het begin van een bloedbad … ???? ???? ????   De eventsector heeft al lang de hoop verloren en blikt vooruit op aanvang van hun nieuwe seizoen vanaf april 2022 en ziet het jaar 2021 ook heel somber in.

 

Blijven gaan!

Allemaal zaken die ons ook bezig houden en ons slapeloze nachten brengen.  ????   Vele gesprekken met elkaar als zaakvoerders en met ons team, familie en vrienden, collega-ondernemers, … even ventileren, even slikken en weer doorgaan.  ????  Na regen komt zonneschijn! ???? ☂️ ☀️ Maar we beseffen des te meer dat door corona niet alleen de gezondheid treft maar ook de gezondheid van de portemonnee.  ????  Mensen zijn voorzichtiger geworden met het uitgeven van hun centen en doen al sneller wat meer boodschappen en zelf gaan koken i.p.v. een take-awaymaaltijd te bestellen.  ???? ????  Het herfst- en winterseizoen is tevens een donker seizoen en voelen we allemaal anders aan dan de zonnige zomermaanden.  ???? ???? ???? ❄️ ☃️

 

Ons heruitvinden … maar hoe?

Met take-away alleen komen we er niet in de horeca … en opboksen tegen de grote traiteurs die al jaar en dag zich focussen op de goedkopere dagschotels, daar kunnen we niet tegenop.  Laat staan de woekercommissie’s die bepaalde platformen rekenen om een maaltijd te leveren aan huis!

 

De gevolgen van de coronamaatregelen hakken er zwaar in bij de horeca … “de horeca moet zichzelf heruitvinden om te overleven” horen we vaak.  Maar hoe beginnen we hieraan?  Welke alternatieven zijn er?  Alles is zo gerelateerd aan eten en drinken bij ons, een gezellig samenzijn, een beleving bieden, … maar laat dat net hetgene zijn wat men uit de overheid niet wenst.   ????  ????

 

We hebben jou nodig!

We zijn op zoek naar jullie leuke ideeën waarmee we aan de slag kunnen gaan!  WE NEED YOU!  ????

Wat kunnen we doen vanuit onze verschillende werkingen van Bon Goesta?

  • Feestzaal/brasserie Sint-Maurus-Hoeve in Lievegem
  • Restaurant Mub’art in Gent
  • Externe catering (naar bedrijven en particulieren toe)
  • Take-away

 

Creatief idee, zot idee, leuke samenwerkingen, … laat ze maar komen!  Inspireer ons!

????  Per post? ???? Per postduif? Bon Goesta – Rapenburg 1 – 9930 Lievegem

☎️  Per telefoon? 0485 57 92 92

????  Per mail?  [email protected]

 

 

DANKBAAR

We zijn jullie nu alvast enorm dankbaar voor het delen en ons te inspireren! ???? ❤️

 

Lieve culinaire groeten

Dieter, Bart en Katrien