Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / nieuws  / We zijn een beetje pissed

We zijn een beetje pissed

Het is niet van onze gewoonte om negatieve berichten de wereld in te sturen, maar mogen we bij wijze van uitzondering heel even ventileren?

We zijn nu al maanden braafjes alle zeven miljard door de overheid opgelegde regeltjes aan het navolgen in de bestrijding tegen Covid-19. We zijn er absoluut van overtuigd dat er gezamenlijke inspanningen moesten en moeten gebeuren om dit vieze beest te verjagen – of at least te temmen – in het belang van onze kwetsbare medemens. We hebben er binnen ons team steeds allen samen vol moed met de glimlach onze schouders onder gezet en staken na elke nieuwe veiligheidsraad de -uiteraard gemaskerde- koppen bijeen om steeds opnieuw tot creatieve oplossingen te komen om onze werking op een veilige manier te kunnen garanderen.

Uiteraard moesten heel wat feesten geannuleerd worden, andere konden gelukkig verplaatst worden. We hadden dus wel nog een lichtpuntje aan het einde van de tunnel! Ondertussen zijn we 6 maanden verder en komen de verplaatste feesten eraan… maar ze mogen nog steeds niet doorgaan en we zullen ze nog eens moeten verplaatsen. In het beste geval, want sommige klanten zien dit uiteraard niet zitten en haken af. Begrijpelijk.

Heb je ook wel eens gedroomd dat je ergens naartoe loopt en dat je doel maar niet dichterbij lijkt te komen?

Nochtans is het perfect mogelijk om tafels van 5 à 10 te voorzien (wat op restaurant wel mag, maar om één of andere reden zijn we blijkbaar veel besmettelijker als we op een feest vertoeven in onze eigen tuin of feestzaal) en lang niet iedereen wil per sé een danske placeren op een huwelijksfeest. Voor een rouwmaaltijd kan het dan weer minder kwaad om met 50 gasten in dezelfde ruimte te zijn. Euhm ok. Misschien heeft de overheid ontdekt dat mensen met verdriet minder virusdeeltjes verspreiden?

Als we dan toch even moeilijk mogen doen: we zouden graag wat werkbare regels opgelegd krijgen, en als het even kan liefst ook consequente. Want ondanks dat we heel erg creatief zijn, raken onze ideeën een beetje op. En hoewel we die-hard optimisten zijn zien we het af en toe, na elke veiligheidsraad, even niet meer zitten.

Enfin, mocht het nog niet duidelijk zijn ondertussen: we zijn een beetje pissed. Sorry daarvoor… straks gaat het wel weer beter hoor, maar het moest er even uit. Gelukkig hebben we onze lieve klanten die even de tijd nemen om onze bezorgdheden te lezen 🙂 *oef*  Op naar de volgende veiligheidsraad met hopelijk eindelijk begrip voor de feestzalen, catering, evenementensector, … !!