Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Lokale partners en producten  / 5 tips om bij stil te staan bij duurzaamheid in jouw keuken

5 tips om bij stil te staan bij duurzaamheid in jouw keuken

Duurzaamheid, nee we zijn er nog niet klaar mee! We kunnen er nog heel wat over zeggen. Waarom? Omdat het een van onze basisprincipes is. Geen authenticiteit en ambacht zonder duurzaamheid.
Deze keer pakken we uit met vijf tips voor duurzame catering!

Lokale ambacht = lokale pracht

Groenten en fruit die de hele wereld rondtrekken alvorens op jouw bord te verschijnen, dat kan niet de bedoeling zijn. Heel wat transportkosten, vervuiling,… noem maar op! Je moet niet verder kijken dan je neus lang is, ons belgenlandje heeft heel wat prachtigs te bieden. Lokale producten zijn dikwijls verser, beter van kwaliteit en lekkerder!   Boeren of hoeves genoeg te vinden in jouw buurt waar je rechtstreeks van de boer jouw groenten of fruit kan kopen.

Seizoensgroentjes

Seizoensgroenten gaan natuurlijk hand in hand met de lokale ambacht. Elk seizoen biedt andere groenten, fruit,… Eet seizoensgebonden want zo is er minder kunstmatige verlichting, energieverbruik,… nodig om de niet-seizoensgebonden groenten te laten groeien. Kortom, werken met seizoensproducten is beter voor de portemonnee en bovendien lekker!

Puur natuur

Bon Goesta weet waar het vlees vandaan komt. We kopen varkensvlees van BRASVAR’kens en rundvlees van het VITA-project. Deze instanties garanderen duurzame kweek, gezonde dieren, erkende herkomst en een super lekkere smaak. Geen behandelingen, geen chemicaliën, puur natuur!   Kijk of vraag dus duidelijk bij jouw slager van waar het vlees komt dat je koopt.

Genoeg variatie

Elke dag vlees is niet nodig, de vleesindustrie is op z’n zachtst uitgedrukt niet echt bevorderlijk voor het milieu. Daarom is het belangrijk om volop voor duurzaam vlees te gaan. Heel gevarieerd eten, is ook heel belangrijk! Bon Goesta biedt heel wat vegetarische en veganistische gerechten aan. Variëteit genoeg!  Weet dat je super lekkere gerechten op jouw bord kan toveren zonder vlees.

Groen afval

Ga bewust om met het afval dat je produceert en reduceer het zoveel mogelijk.  Sorteer alles van papier, karton, plastiek, PMD, glas, groen afval, … en dit tot het kleinste papiertje of plastiekje toe.  Het verschil zit in de kleine dingen.

Na elk event, nemen we zelf het afval mee of laten we een deel van de overschot bij de klant zodat ze er de dag nadien nog volop van kunnen genieten. Ook geven we soms onze overschot aan de sociale werkplaats De Krommeboom. Hebben we veel groente- en fruitafval? Geen probleem! We hebben twee composthopen waar we de natuur zijn werk laten doen.

Organiseer je binnenkort een bedrijfsevent waar duurzaamheid en kwaliteit heel belangrijk zijn? Je zoekt een cateraar die rekening houdt met de wereld om zich heen? Dan is Bon Goesta de geschikte partner.

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.