Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Tips  / Reistips Toscane

Reistips Toscane

Bon Goesta blaas eventjes uit en is volop aan het genieten van de zon, elkaars gezelschap, cultuur, …

Vertrekt u binnenkort ook naar Italië?  We willen jou natuurlijk niet met lege handen achterlaten en delen graag nog een beetje gezonde kennis en tips met jou. Mocht je ooit in Toscane zijn dit zijn twee ultieme tips!

Officina della Bistecca in Panzano in Chianti

Ben je ooit in Toscane in de buurt van Panzano in Chianti en je houdt van vlees en lekker eten. Dan moet je hier zeker eens komen. Door kleine gangetjes van de slagerij en de trap op naar boven kwamen we plots op het buitenterras vol lange tafels en mensen, een plaats barstensvol karakter. We zaten er naast een Brits koppel Pippa en John en aan de andere zijde een lokale wijnboer, die bleek later de eigenaar van het exclusieve wijnhuis Fontodi te zijn!

Reeds op tafel: frisse salade met tomaten, brood, water, rode wijn, … en het belangrijkste … als onderlegger een tekening van een koe met genummerde spieren (die overeenkwamen met de verschillende gangen van het menu). Zo konden we ook volgen welk deel van de koe we opaten. En als afsluiter gebak met bijhorende koffie en grappa’s.

Het was een ongelooflijke ervaring, entertainment en lekker in één.

Kleine tip: reserveer op voorhand en zorg voor verblijf ter plaatse of een chauffeur want na een hele middag tafelen is het niet aan te raden om nog door de Toscaanse heuvels te rijden.

 

Bon Goesta Reistip Dario Cecchini Italië Toscane Restaurant

 

Chianti Sculpture Park in Pievasciata

Nu een tip voor de kunstliefhebbers onder ons! Eind de jaren 90 namen de kunstliefhebbers Rosalba en Piero Giadrossi het initiatief om een openluchtmuseum voor moderne kunst te realiseren in de Chianti streek op 15km van Siena. Ze kozen daarvoor een 7 hectare groot ongerept Toscaans landschap in de Chianti streek uit.

In dit domein traceerden ze een parcours van 1 kilometer lang waarlangs 26 internationale kunstenaars, voortkomende uit meer dan 20 landen, een kunstwerk dienden uit te voeren dat perfect moest worden geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. Voor hun kunstwerken gebruikten de kunstenaars verschillende materialen zoals hout, brons, staal, keramiek, graniet, marmer, neon, enz. In het park bevindt zich ook een amfitheater waar u in de zomermaanden kan genieten van vele openluchtconcerten en klassiekers zoals: Charlie Chaplin en Alfred Hitchcock.

Naast het park, aan de overkant van de straat, ligt de kunstgalerij La Fonace waar tijdelijk tentoonstellingen worden gehouden en waar u nog meer in open lucht kunt bekijken.

 

Bon Goesta Reistip Chianti Sculpture Park Italië Toscane

 

We zijn in collectief verlof t.e.m. zondag 11/08/2019 maar toch beperkt bereikbaar via mail voor de meest prangende vragen naar info en boekingen -> [email protected]