Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Food  / De Giro d’Italia: ons uniek foodsharingconcept

De Giro d’Italia: ons uniek foodsharingconcept

Het ontstaan van onze Giro d’Italia

Tijdens één van onze reizen naar Italië verbleven wij, Dieter en Katrien van cateringzaak Bon Goesta bij een heel hartelijk Nederlands koppel Monique en Hermando in hun vakantie-appartement in het kleine dorpje Murazzano in Piëmonte. Toen we ’s avonds wilden genieten van de lokale keuken reserveerden ze een tafeltje voor ons in Osteria Ra Ca’ ‘d Baruc in het lokale dorpje. We werden er aangenaam verrast door de lekkere gerechten, de typische Italiaanse sfeer en het huislijke warme gevoel!

Casa va Bene Murrazzano Italië Bon Goesta cateraar

Kort erna kwamen we in een klein familiaal authentiek restaurantje terecht in Buonconvento in Toscane waar de ‘nona’ (oma) en haar kleinzoon Christian de plak zwaaien. In ons beste Italiaans en met een woordenboekje op zak probeerden we te achterhalen welke gerechten de nona in het Italiaans stond af te ratelen aan onze tafel.  Soms zonder het te begrijpen bestelden en proefden we enkele onbekende Toscaanse gerechten.

Tijdens deze en meerdere bezoeken aan andere Italiaanse restaurantjes deden we onze eerste inspiratie op voor het serveren van verschillende antipasti, primi, secondi en dolci … ons idee om dit om te zetten in België naar een uniek concept voor events was ontstaan!

Buonconvento Da Mario ristorante Italië Bon Goesta cateraar

Gastentafels

Om ons idee meer vorm te geven wilden we mensen de kans geven om kennis te maken met ons concept “Giro d’Italia”.  Maximum 12 mensen namen een paar keer per jaar plaats aan onze gastentafel en mochten genieten van de verschillende gerechten.  Het bleek een schot in de roos en ons foodsharingmenu was ontstaan!

Gastentafel Bon Goesta Italiaans foodsharingmenu cateraar Gent

Italian way of life

Iedereen gezellig aan één tafel, alles delen, water en wijn op tafel, niet hoeven te kiezen maar verschillende gerechten op tafel.

Dankzij onze unieke concepten en persoonlijke, authentieke aanpak onderscheidt Bon Goesta zich. Het concept ‘Giro d’Italia’ creëert op elk evenement een gezellige en informele sfeer.

Het concept biedt een culinaire rondreis door Italië met heerlijke seizoensgebonden gerechten uit zowel Noord- en Zuid-Italië, aslook Sardinië, Sicilië. Alles is Italiaans, zowel het eten als het drinken.

Het ‘sharing-principe’ binnen onze “Giro d’Italia” zet tafelgenoten aan tot een vorm van interactie die de sfeer en de gemoedelijkheid ten goede komt. Zo krijgt men ongetwijfeld van een tafelgenoot een plaagstootje. Zoals bij la mamma aan tafel, we geven kommen door, iedereen bedient zichzelf en elkaar, ….

Foodsharing menu Giro d'Italia cateraar Bon Goesta Italiaans feest

Interactief luik met culinaire en reistips!

En er is nog veel meer dan deze toffe manier van presenteren.  Bij het concept hoort ook een interactief luik. Zo is het menu voorzien van een QR-code die de gasten kunnen inscannen met hun smartphone om meer te weten te komen over de gerechten, ingrediënten, anekdotes, de Italiaanse eetcultuur, lokale gewoonten, verblijfsadresjes in Italië alsook adresjes van restaurants … alles op basis de eigen reiservaringen van het echte en pure Italië van zaakvoerders Dieter en Katrien.

Wilt u zich volledig wanen in ‘La bella Italia’? Wil je nog meer weten over ons concept?

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.

 

 

#italiaans #koffie #antipasti #primi #secondi #dolci #uniek #concept #girod’italia #catering #cateraar #gent #bongoesta #proefbeleefherinner