Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Events  / Een ambachtelijke Gentse fieste gewenst!
Bedrijfsevent EIV Bruin café gentse specialiteiten_09

Een ambachtelijke Gentse fieste gewenst!

Gentse Feesten 2019 zijn van start gegaan!

Elk jaar opent de Gentse Belleman de Gentse Feesten. Tien dagen plezier en vertier! Van 19 tot 28 juli kan je alweer heel wat beleven in Gentse Binnenstad … “t ga weer vree wijs worden'”.

 

De Gentse Feesten staan synoniem voor bier, feesten, cultuur, folklore, een fijn weerzien, dans, muziek … en in de late (lees eerder vroege) uurtjes veelal vettig eten. Maar dat wil niet zeggen dat je tijdens de Gentse Feesten niet kan genieten van heel wat lekkers. Tijdens deze feestperiode openen heel wat pop-up bars, restaurants en concepten hun deuren en kan je volop genieten van heerlijke cocktails, tapas, Gentse klassiekers en hopelijk van de zon. Voor de feestvierder zetten we graag enkele Gentse klassiekers in de verf.

Kroakemandels

Wie eventjes van de echte Gentse charme wil proeven, kan altijd terecht bij Café Folklore, ‘Gentser’ en bruiner wordt het niet. Café Folklore is een authentiek volkscafé in de Lange Steenstraat, ietsje buiten het feestgebied. Naast de pispotten aan het plafond en de Jukebox met de beste swingers en plakkers, kan je er ook kroakemandels smullen. Kroakemandels worden ook wel de kaviaar van het Gentse werkvolk genoemd en zijn een echte traditie. Ze zijn goedkoop, lekker en waren decennialang de enige echte snack van de Gentse Feesten.

Doordat ze goedkoop waren, kon het gewone werkvolk er ook van snoepen. Als je dan ook weet dat het een zoute snack is, vergroot het alleen maar de goesting en dorst in die lekkere pint. Tegenwoordig kan je ze enkel vinden in een handvol volkscafés waaronder Café Folklore waar cafébaas Jacques het authentieke recept van de kroakemandels bezit. Het zijn Engelse erwten of maple peas die bereid worden met zout en maïsolie. Voor de mensen die ook het echte Gent willen beleven maar een hele afstand moeten overbruggen, goed nieuws! Je kan namelijk overnachten in het gezellige bruine café.

Bon Goesta Gents Streekproduct Café Folklore  Bon Goesta Gents Streekproduct kroakemandels

Mastellen

Ken je de Gentse Mastellen? Het is een rond broodje dat qua textuur lijkt op een sandwich. Een mastel smaakt naar kaneel, heeft een putje in het midden en wordt besmeerd met bruine suiker. De mensen noemen ze ook gestreken mastellen omdat de mastel in twee wordt gesneden, ingepakt in aluminiumfolie en gestreken met een strijkijzer. Van deze zoete lekkernij kunnen de mensen volop smikkelen tijdens de Patersholfeesten.

 

Bedrijfsevent EIV Bruin café Gentse specialiteiten_02 Bon Goesta Gents Streekproduct Gestreken Mastellen

 

Sneeuwballen

Sneeuwballen zijn sinds 2009 een erkend als Vlaams Streekproducten en bestaan in verschillende smaken van kokos tot framboos, advocaat,… Maar de originele sneeuwballen zijn die met vanille. Ze worden gemaakt met boter, vanille, fondantchocolade en poedersuiker. Larmuseau zorgt van september tot maart al honderd jaar voor deze frisse lekkernij.

 

Bon Goesta Gentse Streekproducten Sneeuwballen

 

Mosterd

De Tierenteynse mosterd mogen we ook absoluut niet vergeten! Sinds 1790 kunnen we genieten van deze Gentse specliateit. Bon Goesta werkt graag samen met lokale ambachten en lekkernijen en de mosterd Van Tierenteyn-Verlent is geen uitzondering.

 

Bon Goesta Gents Streekproduct Tierenteynse Mosterd

 

Neuzekes

De echte Cuberdons of de Gentse neus is een echte lekkernij. Het neuzeke heeft een paarsachtige kleur en bestaat in verschillende smaken. De klassieke cuberdon is diegene met het aroma van framboos. Op de Groentenmarkt in Gent kan je hiervan volop genieten.  Antoine Geldhof leerde het recept van de kleinzoon van de oorspronkelijke uitvinder van het snoepje. Heerlijk en artisanaal!

 

Bon Goesta Gentse Streekproducten Cuberdons

 

Ook zin gekregen in een Gentse lekkernij voor jouw bedrijfsevent?

 

Ontdek dan zeker hoe we deze heerlijke Gentse en Vlaamse klassiekers op uw event kunnen toveren.  Recent verzorgden we in samenwerking met Amusivent  een event “Bruin café” voor het bedrijf EIV in Wondelgem (Gent).  Bekijk op onze facebookpagina hoe uniek dit event was.

 

 

 

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.