Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Beleef het via onze filmpjes  / Oude bakfiets 1930… van schroot tot unieke frietbakfiets

Oude bakfiets 1930… van schroot tot unieke frietbakfiets

Over de jaren heen werden we tijdens verscheidene events vaak geconfronteerd met ontgoocheling van onze klanten dat ze graag beroep wilden doen op een unieke foodtruck tijdens hun bedrijfsevent.  Dit verliep echter vaak vol problemen… deurdoorgang te klein, trappen die overbrugd dienden te worden, niet bereikbaar voor grote foodtrucks,… Alsook op grotere locaties waarbij het niet toegelaten was om op gas te koken, laat staan om de combinatie te maken tussen het gebruik van frituurolie om frietjes te bakken en dit op gas.  Een combinatie waar de brandweer alvast niet gek op is!

Luguber oorlogsverhaal

Een bakfiets leek ons alvast de ideale oplossing om aan het probleem van de grootte tegemoet te komen.  Bakfietsen kennen echter een beetje een luguber oorsprongsverhaal. Tijdens de eerste wereldoorlog werden namelijk de lijken vervoerd door een kar met paarden maar deze maakte te veel lawaai waardoor de bakfiets in het leven werd geroepen. Niet zo gezellig.

Bakfiets uit 1930 van boer uit Limburg

We laten het lugubere verleden achter ons en we bouwen vol goesting naar een rooskleurige toekomst.  In 2015 waagden we een tocht naar Geel om daar een oude bakfiets uit 1930 te kopen. De bakfiets was oorspronkelijk van een oude boer kort na de eerste wereldoorlog.  De boer gebruikte de bakfiets om leemgrond te vervoeren.  De bakfiets stond toen bij ons en toen ontstond maand na maand meer en meer het idee om er een unieke foodtruck van te maken … ééntje die vol charme zou zitten en de pure ambacht van weleer tot bij de mensen zou brengen op een authentieke manier.

Bekijk op Facebook hoe de ombouw van de bakfiets verliep…

Eigen ontwerp van onze frietbakfiets

We werkten samen met de sociale werkplaats De Kromme Boom uit Oostakker om van de bakfiets een volledig eigen ontwerp te maken en samen met hen om te bouwen.  Dieter Merckx van Bon Goesta tekende de plannen uit, bekeek welke keukentoestellen en friteuses waar in dienden te geraken, welke stroomvoorzieningen nodig waren,… Zo werd de frietbakfiets volledig modulair opgebouwd, we kunnen in combinatie met de friteuses een inductieplaat, teppanyakiplaat, … voorzien in de frietbakfiets.  Om alle toestellen de plaats te geven in de frietbakfiets werd het chassis een stuk verbreed.

Frietsnijder

Hieronder zie je een kleine collage van de frietsnijder die we gebruiken. Momenteel gebruiken wij de frietsnijder rechtsonder. Leuk wistje datje: de oude frietsnijders bovenaan in de collage zijn handgemaakt door de grootvader van Katrien. Zo zie je maar, alles evolueert!

Elektrisch en niet op gas 

De frietbakfiets werkt volledig op elektriciteit, daardoor mogen we op alle evenementen onze lekkere frietjes maken. Dat is niet mogelijk als je werkt op gas. Op heel veel events is het een vereiste voor de veiligheid om met elektriciteit te werken. Zo zijn wij op alle mogelijke events welkom!

Niet alleen frietjes

Ook voor onze huisgemaakte vol au vent, stoverij van varkenswangetjes, balletjes in tomatensaus, … is er een aparte plaats voorzien in de frietbakfiets.

Groene frietbakfiets

Dat de frietbakfiets elektrisch werkt is niet het enige dat we doen om ons steentje bij te dragen aan het milieu. De tipzakken voor de frieten zijn volledig gerecycleerd en de frituurolie die we gebruiken is volledig plantaardig.

Meer en meer staan we binnen onze maatschappij stil bij de oorsprong van onze producten.  Bij Bon Goesta staat ambacht en het gebruik van lokale ingrediënten voorop.  Het is dan ook vanzelfsprekend dat we de aardappelen halen bij onze boer in Desteldonk.

Capaciteit

Met onze frietbakfiets kunnen we 250 personen per uur bedienen.  De frietjes snijden we vers op het event zelf en bakken we voor.  We werken met bintjes en laten de schil eraan, zo garanderen wij de best mogelijke smaak van de frietjes.

Bekijk ons in actie

Bekijk alvast even hoe de frietbakfiets deel kan uitmaken van uw event in dit filmpje.

Goesting?

Zin gekregen in ‘een goe pak friet’?  Wil je ons uniek concept van dichtbij meemaken?

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.

 

#frietjes #zelfgemaaktefrietjes #aardappelen #vanophetplatteland #patatten #bintjes #pakfriet #pakjefriet #puntzak #bakfiets #frietbakfiets  #purenostalgie #ambacht #foodtruck #uniekcateringconcept #catering #gent #bongoesta #proefbeleefherinner