Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Events  / Checklist voor het organiseren van uw communiefeest

Checklist voor het organiseren van uw communiefeest

Mei, de maand van de lente, eerste BBQ’s, en van de communiefeesten. Bon Goesta zet graag alles op een rijtje met onderstaande checklist vol tips and tricks.
Zoals elk event begin je natuurlijk niet zonder enige voorbereiding of denkwerk vooraf. Samen met jou organiseren we een communiefeest uit de duizend! Kleine tip voor de ouders: hou ook zelf een checklist bij voor jezelf voor de grote dag van je dochter of zoon.

De datum

Geen communie- of lentefeest zonder datum natuurlijk! Het feest moet natuurlijk niet samenvallen met de communie zelf. Wacht je liever wanneer de drukste periode voorbij is? Helemaal geen probleem, het is volledig je eigen keuze. Overloop ook eens de agenda van de favoriete oma en opa en de beste vrienden. Je kiest uiteraard best een datum waarop je de familieleden en beste vrienden kan uitnodigen. Hoe meer zielen hoe meer zielen hoe meer vreugde (en meer eten ????). De datum is heel belangrijk om verder te kunnen plannen.  Het is voor ons geen uitzondering om catering te voorzien tijdens communiefeesten in juli of augustus.  Je kan deadlines vastleggen: contact opnemen met de cateraar, afspraak cateraar, versturen uitnodigingen, fotoshoot voor de uitnodiging, ,…

Bepaal het (catering)budget

Zeker geen gemakkelijke opgave zo’n budget bepalen. Wees realistisch, heb je helemaal geen idee hoe je dit moet samenstellen?  Neem dan contact op met een cateraar of eventbureau. Zij zijn de specialist met ervaring en gaan je zeker kunnen helpen met de kostenraming. Het is namelijk niet te onderschatten wat hier bij komt te kijken: tafels, stoelen, tent, dranken, glazen, borden, bestek, frigo’s, eten, keukenmateriaal en toestellen, …

Zoek een unieke eventlocatie

Bij je thuis, feestzaal huren of iets helemaal anders? Hou ook rekening met de toegankelijkheid, stroomvoorzieningen, parkeergelegenheid, … wil je een springkasteel voor kinderen? Is er voldoende plaats? Past de locatie bij het thema van het feest? Wat bij slecht of goed weer? Denk en werk beide scenario’s zeker op voorhand uit. … Allemaal zaken waarmee je rekening mee moet houden!
Een thema kan die extra unieke touch geven aan het communiefeest. Stel je eens voor een communiefeest in Disney-thema … welke 6-jarige droomt daar niet van?  We kunnen zelf de cupcakes hierop aanpassen met personalisatie en kleur van de papiertjes!

De gastenlijst

Wie nodig je uit? Wil je helemaal ‘over the top’ gaan en iedereen uitnodigen die je kent? Of hou je het liever gezellig? Is de locatie groot of net intiem genoeg?

Zoek een uniek cateringconcept

En last but not least geen geslaagd feest zonder lekker eten! Wil je werken met een cateraar? Contacteer deze dan tijdig!

Catering vanaf 50 gasten of meer?

Ook Bon Goesta kan de catering verzorgen van jouw lente- of communiefeest! Bekijk zeker het aanbod!

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.

#checklist #tips #tipsandtricks #communie #lentefeest #event #catering #cateraar #gent #bongoesta #proefbeleefherinner