Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Lokale partners en producten  / De Gentse bierambacht in de kijker

De Gentse bierambacht in de kijker

Bon Goesta wil zoveel mogelijk verse en lekkere producten aanbieden en wie denkt aan lekker en vers, dan kom je al snel bij lokale ambacht uit.

Lokale ambacht en bier? Als twee handen op één buik, denk maar aan craft bier. Craft bier is een fenomeen dat komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Vroeger was thuisbrouwen verboden maar toen Jimmy Carter een wet ondertekende die dat verbod ophief, was dat het begin van ‘The Craft Beer Revolution’ (Kokkelkoren, 2018).

Pils 13 is hiervan een perfect voorbeeld. Het is een pils uit Gent en is naar eigen zeggen: “100% artisanale pils, ongefilterd en niet gepasteuriseerd, gemaakt van Belgische hop, Belgische gerst, water en wat gist.  Er werden dus geen onnodige suiker, maïs, rijst of andere additieven toegevoegd” (Messiaen & Van Laere, z.d.).

Onlangs won het duo Dimitri en Koen van Pils 13 een felbegeerde Beer Award. Op het Beer Awards Digitaal Festival won het de prijs voor de beste pils.

Pils 13 is niet het enige lokale bier waar Bon Goesta met veel plezier mee samenwerkt. L’Arogante is nog zo een exemplaar. “L’Arogante is een blond bier dat met lichte gerstemout wordt gebrouwen. Drie verschillende hopsoorten geven het bier zijn typische zachte bitterheid en unieke fruitige aroma’s” (L’Arogante, z.d.).

Waarom Bon Goesta zo graag samenwerkt met de lokale ambacht? Wij willen alleen maar het beste, meest verse en lekkerste voor onze klanten, medewerkers…

Heb jij ook goesting gekregen in een craft biertje of iets helemaal anders? Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.

 

#pils13 #pils #larogante #beerawardsdigitaalfestival #craftbier #ambacht #lokalesamenwerkingen #bier #catering #cateraar #gent #bongoesta #proefbeleefherinner

 

 

Literatuurlijst:

Kokkelkoren, M. (2018, 21 september). Craft Bier, wat is dat eigenlijk? [Blogpost]. Geraadpleegd op 7 maart 2019, van https://www.bierfamilie.nl/blog/craft-bier-wat-is-dat-eigenlijk/

L’Arogante. (z.d.). L’Arogante – hoppy and Belgian beer. Geraadpleegd op 7 maart 2019, van http://larogante.be/

Messiaen, D., & Van Laere, K. (z.d.). Drink 13. Geraadpleegd op 7 maart 2019, van http://www.drink13.beer/