Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Events  / Onze Ape – foodtrucks: echte werkbeesten net als het Bon Goesta-team

Onze Ape – foodtrucks: echte werkbeesten net als het Bon Goesta-team

Reeds 8 jaar zoeken we met Bon Goesta naar unieke eyecatchers … iets dat ons onderscheidt van andere cateraars. Wat we vonden, onderscheidt ons niet alleen, het definieert ons.

Een droom die uitkomt

Tijdens één van de reizen naar Italië bleef Dieter, onze chief experience officer, herhalen dat hij zo graag een Italiaanse Ape van Piaggio uit Italië naar België wilde halen. Voor diegene die niet weten wat een Vespa Ape is, het is geen gewone Vespa maar een driewieler. Je ziet ze vaak zoefen en rondtuffen in de kronkelige baantjes in Italië, veelal in de wijngaarden en in de bergen waar gewone wagens geen doorgang vinden. Door de grote voorliefde van Dieter voor Italië wilde hij héél graag een stukje Italië meebrengen naar België.

Zoveel Ape’s om uit te kiezen!

Ape’s heb je in verschillende soorten en maten. Zo is de laadbak bij de ene wat groter, bij de andere wat kleiner, sommigen hebben een gesloten bakje, verschillende motors, … kortom er zijn er toch heel wat. Zoveel reizen naar Italië later vonden Dieter en Katrien dé Ape die ze als eerste wilden meebrengen naar België en werd de droom van Dieter werkelijkheid.  Nu … 8 jaar later tussen de aankoop van de eerste Ape kunnen we zeggen dat onze “voorraad” van Ape’s toch al heel wat werd aangedikt.   Ondertussen zijn er zo maar even 9 Ape’s en/of bakfietsen in het bezit van Bon Goesta … een heus gevarieerd aanbod.

“Een bij werkt tot ze erbij neer valt”

Ape betekent “bij” in het Italiaans. Deze naam is er niet enkel gekomen door de het zoemende geluid van de motor. Na de tweede wereldoorlog hadden veel Italianen geen vervoer en ze hadden niet genoeg financiële middelen om een wagen te kopen. Daarom besloot Corradino D’Ascanio (een vliegtuigontwerper) om een lichte, gemotoriseerde driewieler te bouwen. Een Ape is eigenlijk een soort Vespa met twee wielen achteraan en een laadbak. Daarom wordt het ook soms een Vespacar genoemd. Omdat de voertuigen vroeger gebruikt werden als echte ‘werkpaarden’, verwijst de naam ‘bij’ naar de harde werkethiek van deze insecten (alias een “werkbij”). Zoals het gezegde: “Een bij werkt tot zij er dood bij neer valt.”

Onze 9 Ape’s en bakfietsen op jouw event

Zoals eerder vermeld, zijn de ape’s een echte eyecatcher en ze zijn onlosmakelijk verbonden aan de verschillende concepten van Bon Goesta. Bon Goesta heeft niet alleen Ape’s, we hebben ook heel wat bakfietsen. De Ape’s en bakfietsen zijn modulair opgebouwd waardoor ze op allerlei events kunnen ingezet worden. Gedurende de volledige beleving van het event kunnen wij jullie bedienen met onze ape’s en foodtrucks, vanaf aperitief tot en met het dessert. We hebben de mobiele koffiebar met barista, pastaschotels op een Italiaanse driewieler, dessertbuffet op Piaggio Ape of bakfiets … kortom we hebben heel veel mogelijkheden.

Het Bon Goesta-team in actie om de foodtrucks te wassen voor een event

Wil jij deze unieke blikvanger op jouw event? Wij verzorgen de totale beleving, van begin tot eind, zonder zorgen en stress! Catering vanuit ons hart.

 

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.

 

#ape #piaggioape #vespaape #vespacar #italië #foodtrucks #bakfietsen #uniekcateringconcept #events #catering #gent #bongoesta #proefbeleefherinner