Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Events  / Welke BBQ’s bestaan er en welke kies je het best?

Welke BBQ’s bestaan er en welke kies je het best?

BBQ-toestellen kan je in alle vormen en maten kopen. We onderscheiden 3 soorten: elektrisch, gas en houtskool. Gas en elektrische barbecues hebben het voordeel dat ze snel gebruiksklaar zijn. De houtskool BBQ is de meest voorkomende en ook de echte BBQ. Hierin heb je de meeste mogelijkheden qua toestellen, nl. een ketel BBQ, offset smokers, grill en de keramische BBQ.

De ketelbarbecue is ongetwijfeld de favoriet bij de meesten. Deze is heel gemakkelijk verkrijgbaar en biedt heel veel mogelijkheden : brood, pizza, vlees bakken, roken, garen…

De Green Egg is een voorbeeld van een keramische barbecue. Deze barbecues zijn gebaseerd op een eeuwenoud Chinees principe waarbij gerechten in stenen potten opgewarmd werden. Deze barbecues hebben de vorm van een ei vandaar ook het merk Green Egg. Ze zijn zuiniger en je kan de temperatuur beter regelen dan ketelbarbecues. Hieronder zie je een voorbeeld van een keramische BBQ.

Dan hebben we ook nog de grill. Een toestel waarbij je de rooster al dan niet op verschillende hoogtes boven de kolen kunt hangen. Ideaal voor liefhebbers van worstjes, satés en hamburgers.

Tot slot hebben we offset smokers. Offset smokers zijn barbecues waar de warmtebron zich aan de zijkant van toestel bevindt. Hier spreekt men van verschillende temperatuurzones. Het is een groot toestel voor iemand die graag en veel barbecuet. Hieronder zie je een offset smoker op de foto.

Organiseert u deze zomer een BBQ voor meer dan 50 personen? Informeer dan zeker bij ons naar onze unieke en vooral ambachtelijke BBQ-menu’s! Van hapje, hoofdgerecht t.e.m. dessert … alles gaat op de BBQ! Lees hier ook zeker meer!

Nieuwsgierig naar het ontstaan van de BBQ? Lees dan zeker volgend blogbericht.

Bekijk alvast enkele sfeerbeelden op onze Facebookpagina of op ons YouTubekanaal.

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.

#BBQ #bbq #barbecue #grill #rooster #bbq-event #carnivent #vlees #vis #salades #lekkereten #cateraar #catering #gent #bongoesta #proefbeleefherinner