Feestzaal Sint-Maurus-Hoeve / Food  / Duurzame catering bij Bon Goesta

Duurzame catering bij Bon Goesta

Duurzamer leven en werken, bewuster verbruiken? Wanneer ben je duurzaam bezig als organisatie? Wat betekenen die zaken? En waarom zouden we het doen? Je hoort altijd en overal, op het nieuws, politieke partijen debatteren er dag en nacht over. We zijn heel wat comfort gewoon. Dat heeft natuurlijk ook een keerzijde, we verbruiken alsmaar meer grondstoffen en dat heeft ernstige gevolgen op onze leefomgeving.

Duurzaamheid betekent voor iedereen iets anders maar kleine zelfstandigen en consumenten hebben de kracht om hier iets aan te veranderen en we kunnen het heft in eigen handen nemen. Alle beetjes helpen, ook al is het bijvoorbeeld moeilijker om volledig vegetarisch of vegan te eten, dat is zeker niet erg. Je hebt toch al een aantal belangrijke stappen gezet en je vleesverbruik vermindert of je nu enkel of meer biovlees, of vlees van erkende herkomst, … . We kunnen duurzamere producten kopen en eerlijke handel ondersteunen. Kijk naar Bon Goesta, wij kopen vlees zoals van BRASVAR en Vitaproject, wil je meer over lezen dat kan hier! Ook werkt Bon Goesta samen met lokale ambachtelijke leveranciers voor de beste, lekkerste en meest duurzame producten, gerechten en ingrediënten.

We hebben tevens heel wat vegetarische gerechten in ons aanbod, alsook vegan.  Tamara uit ons team heeft heel wat kennis over hoe vegan kan gekookt worden en dit nemen we dan ook met plezier ter harte.  We hebben ook heel wat gerechten met vis, glutenvrije gerechten, …  .  We houden dus graag rekening met de voetafdruk die bepaalde gerechten nalaten

We gebruiken steeds ons porselein maar voor sommige events maken we gebruik van disposable materiaal. Indien we wegwerpmateriaal gebruiken is het steeds biologisch afbreekbaar.

Restjes op een event? Uiteraard plezieren we allereerst onze klant zelf hiermee. Maar is er dan toch nog iets nodig? Dan gaan we met plezier langs bij de sociale tewerkstellingsplaats Kromme Boom in Oostakker. Zo proberen wij graag ons steentje bij te dragen voor een betere en gezondere wereld.

Wat doe jij als bedrijf voor een betere leefomgeving? Wil je ook een milieubewuste cateraar op jouw event, of bewuster restaurantbezoek of een feestzaal waarbij men bewust bezig is met de verschillende opzichten van duurzaamheid?  Dan zitten we samen op dezelfde golflengte en verwelkomen we jullie graag.

Contacteer ons telefonisch op het nummer 09 335 27 77 of mail naar [email protected] voor vrijblijvende informatie.